dinsdag 7 juli 2020

JAPAN Schetsen uit het leven

                                   JAPAN
                       Schetsen uit het levenTitel: JAPAN Schetsen uit het leven
Uitgever: Lannoo
©2019 Uitgeverij Lannoo nv – Tielt en Luk Van Haute
ISBN 978-94-014-4607-5
Nederlands – paperback - 320 blz.
Formaat: H 21 - B 14 - D 3 cm – 3de druk 2019
Prijs: € 24,99
 
De auteur geeft in zijn boek een eigen kijk op het Japan dat in Europa zowel etnisch als sociaal wordt voorgesteld als een homogeen land. 
Het is zeker niet evident om een exact beeld van een land weer te geven aan de hand van toeristische, economische en sociale informatie uit het land zelf. Wat de auteur, die het land meerdere keren bezocht en er vele maanden vertoefde, probeert duidelijk te maken is dat ook Japan een land is van contrasten. Dit hebben ook wij kunnen beoordelen na een bezoek aan het minder bekende en verscholen 大阪人権博物館 “Osaka Human Rights Museum” vroeger Liberty Museum, waar de minder mooie kantjes van de Japanse maatschappij worden weergegeven.

Het vraagt een geduldige lezer om de eerste helft van het boek doorspekt met ellenlange en tenenkrommende, onbenullige en overbodige details te lezen. Pas veel verder in het boek komen onderwerpen zoals Okinawa en Sumo, de strijd om de Japanse ziel en de strijd tegen de natuur aan bod, die voor vele lezers een diepere kijk op Japan zullen werpen.

“DeSmaakvanJapan” boekenscore: 2,8

Het boek heeft mij niet kunnen bekoren, het is inderdaad een eigen kijk van de auteur op Japan die ik niet geheel kan delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten