woensdag 8 juli 2020

KOSHINO KANCHUBAI

        新潟銘醸
       (株式会社)
    
    Nīgato meijō
 (kabushikigaisha) 






越の寒中梅 koshino-kanchūbai

特別本醸造 tokubetsu honjōzō
  


Niigato Meijo produceert al bijna 80 jaar sake in een omgeving die ideaal is voor sake-productie met rijst uit een zeer vruchtbare vallei en omringd in de winter door met sneeuw bedekte bergen die mede zorgen voor een ideaal brouwklimaat. Niigato Meijo heeft zijn faam te danken aan de vele prijzen die hen toebedeeld werden in verscheidenen sakecompetities.

Niigato Meijo brouwerij kwam tot stand ingevolge een consolidatie van 2 brouwerijen in jaar 1938. Twee jaar daarna nam ze de Nakano Brewing C° op en verhuisde het hoofdkantoor naar de huidige locatie in Ojiya.   Sindsdien heeft ze met 48 man personeel en met de steun van de lokale bevolking, hard gewerkt om sake van hoge kwaliteit te maken die zijn strepen verdiend heeft.





(mai) RIJST
De grondstof rijst is een uitstekende rijst die voor 100% geteeld in de Niigata prefectuur.
(mizu) WATER
De grondstof water is schoon en overvloedig, 100% Niigata-water, waarvan is bevestigd dat het geschikt is voor het brouwen.
(tsichi) BODEM
Alle processen van rijstteelt tot productverzending worden in eigen beheer door de brouwerij uitgevoerd in een prachtige omgeving van de Niigata prefectuur.
(shitsu)  KWALITEIT
Met een polijstingspercentage van 60% of minder gaf de beoordelende kwaliteitscommissie deze sake een bijzondere vermelding in de classificatie tokutei meishō sake .
(waza) TECHNIEK
Gebrouwen volgens de Niigata sake's traditionele brouwmethode.

酒蔵 - Sakagura (brouwerij):
新潟銘醸 株式会社) Nīgata meijō (kabushikgaisha)
http://www.niigata-meijo.com
                                                                                   
Plaatsbepaling:
– Shima (eiland): 本州 Honshū
地方 – Chihō (regio): 中部地方, Chūbu chihō
- Ken (prefectuur): 新潟県 Niigata ken

越の寒中梅  - 特別本醸造
Koshino kanchūbai - Tokubetsu Honjōzō

Type: Tokubetsu Honjōzō
酒蔵 (Sakagura) sakebrouwerij:  新潟銘醸 Nīgata meijō
容積 (Yōseki) inhoud: 720 ml
精米歩合 (Seimai Buai) Polijstingsgraad: 58%
県 (Ken) – Prefectuur: 新潟県 Nīgata ken
アルコール度数 (Arukōru bun) Alcoholpercentage: 15 %
日本酒度 (Nihonshudo) Sakemeterwaarde: +6
酸度 (Sando) zuurgraad: niet bekend
製造年月(Seizō Nengetsu) gebotteld op 20.03.2020
Prijsindicatie: € 27  (Oh My Sake Productenlijst 2020)

(https://ohmysake.com/nl/products)


DRINK TEMPERATUUR おいしい飲み頃温度Oishī nomi koro ondo)





 Rechterzijde


Rechts :
特別本醸造: tokubetsu honjōzō


登録商標:( tōroku shōhyō)
Geregistreerd handelsmerk


越の寒中梅: Koshino kanchūbai


製造年月(Seizō Nengetsu):
gebotteld in 03.2020



Linkerzijde

 日本酒 (Nihon shu) Japanse alcohol
720 ml












Label op de achterzijde van de fles

越の寒中梅  - 特別本醸造
Koshino kanchūbai - tokubetsu honjōzō


新潟県産米を100% 使用し、 丁寧に磨きあげた酒米を、 杜氏、
蔵人たちが伝統の技と情熱を込めて、
豊かな香りで澄み功った旨みのある辛口清酒に仕上げました。
料理とも相性が良く、常温や冷して美味しいお酒です。
是非、ぬる燗もお試し下さい。


We gebruiken 100% Niigata-rijst en zorgvuldig gepolijste sake-rijst. De Toji en de brouwers, met hun traditionele vaardigheden en passie, brouwen deze tot een droge sake met een rijk aroma en een zachte smaak. Het past goed bij eten en is een heerlijke sterke drank bij kamertemperatuur of koud. Probeer alsjeblieft ook eens lauw.

Adres en ligging

日本 Japan -  (本州Honshū) -  新潟県, Nīgata-ken,  小千谷市 Ojiya-shi, 東栄Tōei,  1 丁目(chome) stadsdeel 8 - 39
Niigata Meijo ligt in Ojiya in de centrale regio van de prefectuur Niigata, 240 kilometer ten noorden van Tokio.


De foodpairing van “Oh my sake” geeft voor deze sake:
Zeevruchten en rauwe gerechten.


Wij dronken deze sake met Gerookte Makreel met als bijgerecht gegaarde rode ui in (huisgemaakte) dragonazijn, olie, tuinkruiden (uit onze kruidentuin), zwarte peper en zout met vers gebakken brood en wij vonden dit een verrukkelijke match.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten