zaterdag 19 oktober 2019

SAKE IZAKAYA MALAGA

SAKE IZAKAYA – MÁLAGA «««««
* Calle del Horno s/n – Bocacalle de Calle Cisneros, 29005 Málaga - España  ( +34 635 57 88 81 - : https://www.facebook.com/IzakayaSake/  (reserveren best noodzakelijk)
Open: dinsdag – vrijdag 13:30 tot 16:00 en vanaf 20:30 - zaterdag 09:00 tot 23:45
Datum bezoek : Oktober 2019


Verscholen in een klein straatje van het historisch centrum van Málaga ligt een pareltje van een Izakaya. Wij hadden geen reservatie gemaakt maar bij een eerste verkenning hadden wij reeds gemerkt dat het restaurant behoorlijk vol zat. Wij namen dus het zekere voor het onzekere en stonden stipt voor de deur om 13:30. Wij waren de allereerste en kregen een plaatsje aan de counter want, voor deze middag was opnieuw, alles volgeboekt.  Een plaatsje aan de counter is voor ons ‘DE’ ideale plaats om het gehele keukengebeuren van heel dichtbij te kunnen volgen. Daar de eerste klanten pas een dik kwartier later aankwamen hadden wij ook de gelegenheid om met de chef van gedachte te wisselen.

Daar je in een Izakaya op de eerste plaats gaat om van een lekkere sake te genieten, hielden wij het bij een lichte lunch met een zeer verzorgde variatie van vlees en vis terwijl de chef ons enkele van zijn keukengeheimen prijs gaf.


 


Dit alles overgoten met een Junmai Dai Ginjo - Sho Chiku Bai van de Shirakabegura brouwerij.

 

Wij dankten de chef voor deze zeer eenvoudige lunch, maar waren weer een zeer leerrijke ervaring in deze Sake Izakaya rijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten