dinsdag 4 juli 2017

Sake Hakutsuru superior Junmai Ginjō


白鶴 特撰 純米 吟醸

Hakutsuru tokusen Junmai Ginjō

Zowat 274 jaar geleden begon een houthandelaar, Jihei Kanoh, de productie van 'sake'. 142 Jaar later zal hij de naam Hakutsuru laten registreren. Het zal nog duren tot 1979 vooraleer hij het huidige logo en de slogan zal bestendigen. Op dit ogenblik werken ongeveer 448 werknemers voor de Hakutsuru Sake Brewing Co., Ltd.



Type: Superior Junmai Ginjō

酒蔵 (Sakagura) sakebrouwerij:  Hakutsuru Sake Brewing Co., Ltd.

容積 (Yōseki) inhoud: 300 ml

精米歩合 (Seimai Buai) Polijstingsgraad: 60 %

県 (Ken) - Prefectuur:  Hyogo

アルコール度数 (Arukōru bun) Alcoholpercentage: 14,5 %

日本酒度 (Nihonshudo) Sakemeterwaarde: +3

酸度 (Sando) zuurgraad: 1,3

Drink temperatuur  : 7 - 10°

Rijsttype : Yamadanishiki en andere

Prijsindicatie:  € 7,50 tot € 9




Wat is…?

特撰  純米 吟醸 “Tokusen Junmai Ginjō”

特撰 tokusen:  speciaal of superior omdat de fermentatie gebeurt over en lange periode aan een lage temperatuur.

純米 junmai : geen alcohol toegevoegd


吟醸 ginjō:  premium sake





Deze Junmai Ginjo is een zachte sake voor elke beginner, in het begin ervaar je een zwakke zoetigheid die stilaan fruitiger wordt zonder evenwel de afdronk zwaar te beïnvloeden.
Wij dronken deze Junmai Ginjo in degustatie zonder begeleidende voeding, unaniem vonden wij het alvast een lekkere sake zonder sterk uitgesproken karakter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten