dinsdag 11 juli 2017

Sake Sequoia Genshu sake


セコイヤ 原酒 夏酒

Sequoia Genshu Summer sake

Ook buiten Japan wordt Sake gebrouwen. De Sequoia sake is het paradepaard van de Sequoia sakebrouwerij uit San Francisco (Californië -VSA). Met deze ongepasteuriseerde sake hebben zij gepoogd een product op de markt te zetten dat tegemoet komt aan het smaakprofiel van de Amerikaanse sakedrinker. Jammer genoeg is deze sake alleen in de VSA en rond Californië verkrijgbaar.



Type: Junmai ginjo nama genshu sake

Sakebrouwerij:  SEQUOIA (セコイヤ) Sake Company, LLC,
                           San Francisco, CA – USA
Inhoud: 375 ml

Polijstingsgraad: 60% volgens Japanse normen en 50 % (koji-buai) volgens de normen gebruikt door Sequoia Sake Company.

Het verschil ligt in het feit dat bij de gebruikte Calrose rijst, waarvan het DNA gerelateerd is aan de Watari-bune (erfgenaam of 'pure' rijststam en vermoedelijke vader van de Yamada Nishiki),  het zetmeel (shimpaku of wit hart) niet zo groot als dat van sakerijst, maar toch veel groter dan de normale tafelrijst.

Sakemeterwaarde: +10

Origine: San Francisco (California – USA)

Alcoholpercentage: 17,3 %

Zuurgraad: 1,6

Productie datum: Summer 2015

Drink temperatuur  : 6 - 8°

Prijsindicatie:  $ ? ( geschenk van mijn zoon en dan vraag je natuurlijk de prijs niet) – Enkel verkrijgbaar in Californië – VSA wegens kwaliteitsverlies van niet gepasteuriseerde sake tijdens het niet gekoeld transport.




Wat is…?

Op het etiket is vermeld: “Junmai – ginjo - nama 生 - genshu”.

Dus…

純米 junmai : geen alcohol toegevoegd.

吟醸 ginjō: premium sake

生 nama: niet gepasteuriseerd waardoor steeds koel te bewaren.

原酒 genshu: geen water toegevoegd dus onverdund.




Sequoia en Coastal zijn de 2 merken van de Sequoia Sake Company. Sequoia is de eerste “helemaal niet gepasteuriseerde” sake uit Californië. De Coastal sake is de gepasteuriseerde versie die het verzenden en de opslag gemakkelijker maakt.  De sake van Sequoia Sake Cy zijn altijd Junmai wat betekent dat zij enkel gebrouwen worden met water (uit de ondergrondse Yosemite watertafel) – Lokale rijst uit de Sacramento vallei, koji en inheemse sake gist).

Begin 2017 heeft de brouwerij een speciale batch gemaakt met druip-sake. Dit is sake die verkregen wordt door het ophangen van de moromi in zakken en de sake er gewoon te laten uitdruipen zonder die te persen.
Deze sake was, alhoewel in beperkte mate gebrouwen , voor de Amerikaanse liefhebbers een waar hebbeding.

Wij vonden het een lekkere sake die echter naar onze bescheiden mening toch een Amerikaans tintje verraadt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten