zaterdag 27 mei 2017

Boekrecensie De Japanse Keuken

DE JAPANSE KEUKEN
Alle gegevens over het beste uit de Japanse keuken

Oorspronkelijke uitgever : Hamlyn Publishing, Great Britain
©1985 Hamlyn Publishing
Ned. uitgave: De Lantaarn ©1985
ISBN 90-70485-19-2 – genaaid  - 176 blz.
Formaat : H 26,2 - B 18,7 - D 2 cm.
Prijs : Bef onbekend  - (2de hands 16 €) 

Auteur: Yoko Kobayashi
Fotografie : Martin Bergdale
De vertaling naar het Nederlands werd verzorgd door Joke Veenboer

 

Op de flaptekst lezen wij:
De Japanse keuken is meer dan eten, het is een kunst. Het getuigt in Japan als onbeschaafd wanneer men laat merken dat men honger heeft. De auteur, Yoko Kobayashi, vertelt in het boek het voornaamste uit de geschiedenis en de filosofie van het Japanse voedsel en duidt het belang aan van de gerechten bij de viering van bepaalde feesten in het jaargetijde. Naast een hoofdstuk met recepten is er een uitgebreide woordenlijst met Japanse kooktermen en ingrediënten toegevoegd.
Voor iedereen die zijn of haar mogelijkheden voor een etentje wil uitbreiden biedt ‘De Japanse Keuken’ een volmaakt antwoord.

Over de auteur: Yoko Kobayashi is in Tokyo geboren en groeide op in Japan. Zij studeerde aan een “Japanse School voor koken" en vestigde zich na haar huwelijk met een Brit in Engeland. De Japanse Keuken is haar eerste boek.

Het boek dat in 1985 verscheen is duidelijk niet meer van onze tijd, toch loont het de moeite om het lezen ware het maar alleen om de evolutie te merken in de Japanse Keuken in die 30 voorbije jaren.
Een negatief punt is echter dat de namen van de ingrediënten en recepten naar het Nederlands werden omgezet en niet in het Romaji wat het begrijpen erg bemoeilijkt.

“DeSmaakVanJapan” boekenscore : 2,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten