Oorspronkelijke uitgever
: Anness Publishing Limited – Japanese food and cooking ©2001 Anness
Publishing Limited.
Ned. uitgave : Minibijbel Japanse Keuken – Veltman
Uitgevers – Utrecht ©2002
ISBN 978 90 483 0616 9 – gebonden met harde kaft - 264 blz.
Prijs € 10,00 ( een koopje ! )
Auteurs: Emi Kazuko –
recepten van Yasuko Fukuoka.
Het boek kan opgedeeld worden in drie afzonderlijke delen.
Het eerste deel behandelt de ontwikkeling van de Japanse keuken met de
buitenlandse invloeden, de ceremonies en feesten en de gebruikte apparatuur en
keukengerei. Daar gerechten in de Japanse keuken nogal dikwijls rauw of licht
gekookt worden gegeten is de keuze van de ingrediënten en de aangepaste bereidingswijze
van zeer groot belang. In het tweede
deel maak je dan ook kennis met belangrijkste ingrediënten en
keukenbenodigdheden en worden, veel gebruikte, keukentechnieken uitgelegd.
Het derde en laatste deel geeft een weerspiegeling van de
belangrijkste thema’s van de Japanse cultuur: eenvoud, verfijning en oog voor
detail, met het boek in de hand duiken wij dan ook de keuken in en begint het
eigenlijke werk.
Dit is de hoofdreden waarom ik zoveel waarde hecht aan deze
minibijbel, want hier krijg je een inkijk in de uitgebreide ingrediëntenkast
van de Japanse kok en is het bijgevolg veel gemakkelijker om inkopen te doen.
“DeSmaakVanJapan” boekenscore : 5( met vlag en wimpel)
http://www.veltman-uitgevers.nl/minibijbels/1062-minibijbel-japanse-keuken-9789048306169.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten