donderdag 8 december 2016

Boekrecensie : Minibijbel Japanse Keuken


Oorspronkelijke uitgever : Anness Publishing Limited – Japanese food and cooking  ©2001 Anness Publishing Limited.
Ned. uitgave : Minibijbel Japanse Keuken – Veltman Uitgevers – Utrecht ©2002

ISBN 978 90 483 0616 9 – gebonden met harde kaft  - 264 blz.

Prijs € 10,00 ( een koopje ! )




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Auteurs: Emi Kazuko  – recepten van Yasuko Fukuoka.

Het boek kan opgedeeld worden in drie afzonderlijke delen. Het eerste deel behandelt de ontwikkeling van de Japanse keuken met de buitenlandse invloeden, de ceremonies en feesten en de gebruikte apparatuur en keukengerei. Daar gerechten in de Japanse keuken nogal dikwijls rauw of licht gekookt worden gegeten is de keuze van de ingrediënten en de aangepaste bereidingswijze van zeer groot belang.  In het tweede deel maak je dan ook kennis met belangrijkste ingrediënten en keukenbenodigdheden en worden, veel gebruikte, keukentechnieken uitgelegd.
Het derde en laatste deel geeft een weerspiegeling van de belangrijkste thema’s van de Japanse cultuur: eenvoud, verfijning en oog voor detail, met het boek in de hand duiken wij dan ook de keuken in en begint het eigenlijke werk.

 
In weinig boeken rond Japans koken worden de veel gebruikte ingrediënten zoals rijst en rijstproducten, noedels, groenten, gedroogde en verse bonen, tofu en tofuproducten, paddenstoelen, zeewieren en zoveel meer op een goed gedocumenteerde wijze aan de lezer uitgelegd.  In de minibijbel echter krijg je een behoorlijk overzicht van heel wat dagdagelijks gebruikte ingrediënten.

Dit is de hoofdreden waarom ik zoveel waarde hecht aan deze minibijbel, want hier krijg je een inkijk in de uitgebreide ingrediëntenkast van de Japanse kok en is het bijgevolg veel gemakkelijker om inkopen te doen.

 

“DeSmaakVanJapan” boekenscore : 5( met vlag en wimpel)  
http://www.veltman-uitgevers.nl/minibijbels/1062-minibijbel-japanse-keuken-9789048306169.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten