
Ōta shuzō
Type : Junmai Nama Genshu
酒蔵 (Sakagura) sakebrouwerij :
Ōta shuzō
精米歩合(Seimai Buai) Polijstingsgraad: 70 %
県 (Ken) - Prefectuur :
Shiga
アルコール度数(Arukōru bun) Alcoholpercentage: 17 %
日本酒度 (Nihonshudo) Sakemeterwaarde: +5
酸度 (Sando) Zuurgraad : 1.8
製造日 (Seizō-bi) Productie datum: 07-2014
Drinktemperatuur
: 10°
Prijsindicatie: € 22,80 (2015) (Desolari) – beperkt verkrijgbaar
Deze kokoro is een licht droge sake van een limited edition met een rijke, diepe rijstsmaak, veel umami en een aangename rijstgeur in de neus.
Wat is …?
Junmai (shu) (純米酒): sake waar geen alcohol werd aan toegevoegd.
Nama zake (生酒): sake die helemaal niet
gepasteuriseerd is, steeds koud te drinken en in de frigo te bewaren. Namazake
heeft meestal een frissere smaak en een fruitiger aroma dan gepasteuriseerde
sake, hij is dan ook subtieler en zachter van smaak en is meestal meer geschikt
met voedsel.
Genshu (原酒): sake waar
geen water aan toegevoegd werd om het alcoholpercentage te verminderen, kan tot
21 % gaan en wordt dan ook soms on the
rocks gedronken.
Algemene indruk: zeer lekkere en smaakvolle sake die
gemakkelijk samengaat met verscheidene voedingsmiddelen, maar ook “in degustatie” zeker niet te versmaden is!
Prijswaardig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten