woensdag 14 december 2016

Sake: KOKORO


        
Kokoro


Ōta shuzō



 
 

Type : Junmai Nama Genshu

酒蔵 (Sakagura) sakebrouwerij :  Ōta shuzō

 Inhoud: 720 ml

精米歩合(Seimai Buai) Polijstingsgraad: 70 %

(Ken) - Prefectuur :  Shiga

アルコール度数(Arukōru bun) Alcoholpercentage: 17 %

日本酒度 (Nihonshudo) Sakemeterwaarde: +5

酸度 (Sando) Zuurgraad : 1.8

製造日 (Seizō-bi) Productie datum: 07-2014

 
Drinktemperatuur : 10°

Prijsindicatie: € 22,80 (2015) (Desolari) – beperkt verkrijgbaar

 


Deze kokoro is een licht droge sake van een limited edition met een rijke, diepe rijstsmaak, veel umami en een aangename rijstgeur in de neus.
 
 
Wat is …?

Junmai (shu) (純米酒): sake waar geen alcohol werd aan toegevoegd.

Nama zake (生酒): sake die helemaal niet gepasteuriseerd is, steeds koud te drinken en in de frigo te bewaren. Namazake heeft meestal een frissere smaak en een fruitiger aroma dan gepasteuriseerde sake, hij is dan ook subtieler en zachter van smaak en is meestal meer geschikt met voedsel.


Genshu (原酒): sake waar geen water aan toegevoegd werd om het alcoholpercentage te verminderen, kan tot 21 % gaan en wordt dan ook soms on the rocks gedronken.





Algemene  indruk: zeer lekkere en smaakvolle sake die gemakkelijk samengaat met verscheidene voedingsmiddelen, maar ook  “in degustatie” zeker niet te versmaden is!
Prijswaardig.

 

 





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten