Boekrecensie Recepten uit Tokyo
Oorspronkelijke uitgever : Hachette Livre (Marabout) –Tokyo,
Les Recettes Culte - © Hachette Livre (Marabout) 2014.
Ned. Uitgave : Recepten uit Tokyo – Good Cook,
Hilversum - © 2015
ISBN 978 94 6143 1127 – genaaid met harde kaft - 272 blz.

Auteurs: Maori Murota – fotografie van Akiko Ida en Pierre
Javelle.
Maori Murato heeft de geneugten van de Japanse keuken met de
paplepel meegekregen. Als kind van gepassioneerde koks ligt de lat van de
‘gewone’ Japanse keuken dan ook zeer hoog. Deze gewone keuken is niet de sushi
of de sashimi die in Japan meestal voor de hoogdagen wordt klaargemaakt, maar
de verscheidenheid aan rijst- en
noedelgerechten, al dan niet gepaard met lekkere yakitori of tempura, die worden
klaargemaakt met zoveel liefde en respect voor de natuurlijke ingrediënten. Al
deze culinaire geneugten worden in het boek op een heel eenvoudige manier uit
de doeken gedaan. Bij het doorbladeren van het boek merk je al gauw dat Japans
eten niet alleen mooi oogt maar meer dan waarschijnlijk ook nog een streling is
van de smaakpapillen waarbij het water je zo in de mond komt.
Het boek bezorgt je een culinaire reis vanuit je luie zetel,
maar al heel snel zal de lust je bekruipen om aan de hand van dit zeer
eenvoudig uitgelegd en gedocumenteerd Japans kookboek de keuken in te duiken.
Kookgenot gegarandeerd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten