dinsdag 22 november 2016

Boekrecensie: Sushi


Sushi

Oorspronkelijke uitgever : Marabout, Paris – Sushis et Cie ©2009 Marabout (Hachette Livre)

Ned. uitgave: Sushi  - Uitgeverij TerraLannoo bv, Arnhem - © 2010

ISBN 978-90-8989-193-8 – gebonden – 128 blz. (Komt niet meer voor in de catalogus van TerraLannoo)
 
 

 

 
 
 
 
 
Auteurs : MMMMH! – medewerkers aan dit boek zijn Touta Boottawong en Carlo de Pascale medeoprichter van Mmmmh! voor de recepten en Marie-Pierre Morel voor de fotografie.

Een leerrijk boek met in het 1ste hoofdstuk een voorstelling van het keukengerei en de ingrediënten met de meeste gebruikte sauzen en smaakmakers. Verder in dit hoofdstuk worden de essentiële basistechnieken zoals het aanmaken van de sushirijst en de dashi, het fileren van de vis en versnijden van de groenten met zeer goede fotografie aan de lezer voorgesteld. In het 2de hoofdstuk worden alle vormen van sushi summier belicht. Een derde hoofdstuk geeft 6 uitgewerkte sushi menu’s weer die telkens de volledige volgorde geven van het menu met een boodschappenlijst, de planning en uur schema en een dubbele bladzijde voor de aanmaak en de presentatie van de verscheidene gerechten. Het boek wordt afgesloten van een kort lexicon van de meest voorkomende Japanse woorden in het boek.

Verwacht in het boek geen diepgaande sushilessen, in Japan ben je pas itamae-san (sushimeester) na 7 jaar intensieve training. Het eerste hoofdstuk is voor de beginnende sushi leerling, het tweede hoofdstuk is voor de geoefende sushimaker en om het derde hoofdstuk te kunnen uitproberen moet je al enkele jaren Japans koken, ook al lijkt het op het eerste gezicht zeer gemakkelijk. De fotografie is zeer verzorgd en hierdoor alleen al krijg je het water in de mond.

                                    

“DeSmaakVanJapan” boekenscore : 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten