Titel: THE JAPANESE Saké BIBLE
Uitgever: Tuttle Publishing
Auteurs: Brian Ashcraft en Takashi Eguchi
©2020 Periplus Editions (HK) Ltd - ISBN 978-4-8053 –1505-7
Engels – genaaid – harde kaft - 256 blz.
Formaat: H 23 - B 15 - D 1,6 cm – 1ste druk 2020
Prijs: € 22,50 (Boekenhuis Theoria - Kortrijk)
Voor ieder sake liefhebber een naslagwerk waarmee je menig uur zoet zal zijn maar tevens de drang zal hebben om heel snel alles in praktijk te brengen.
Een tweede deel van het boek bespreekt de leukste zijde van de sake, hoe bestel je een sake waar de verscheidenheid voor het rapen ligt. Meer nog, welke sake past het best bij welke voeding, en nee het hoeft niet alleen Washoku te zijn. Ook dit deel van het boek is weerom doorspekt met informatie van mensen die de auteur persoonlijk ontmoet heeft en van wie hij alle gegevens uit eerste hand kon vernemen.
In het vijfde hoofdstuk komen we te weten hoe de heilige smokkeldrank van vroeger door de geschiedenis heen ‘ big business’ geworden is.
Sake is op heden echter niet enkel nog een Japanse drank. In het zesde hoofdstuk zien wij hoe de export is gaan boomen en hoe de productie van sake in de wereld verspreid is geraakt, zo ook tot bij ons in Europa.
Wat zou een sake bijbel zijn zonder een overzicht van een honderdtal kwaliteits sake opgedeeld in 3 groepen van lichte tot volle aroma met een beschrijving van iedere sake afzonderlijk en een voorstel hoe deze te pairen met voeding.
Het boek is vlot leesbaar volgepropt met interessante gegevens en weetjes voor een complete kennismaking met deze bijzondere Japanse drank.
“DeSmaakvanJapan” boekenscore: 5
Weerom een fascinerend Saké boek waar het wel wat tijd vraagt om de veelheid aan informatie door te nemen maar meteen ook een naslagwerk dat je niet al te ver uit je bereik mag leggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten