zondag 10 november 2019

ADATARA GINJO SAKE


                                       
奥の松酒造(株式会)  
OKUNOMATSU SHUZO  (kabushikigaisha)

       
あだたら 吟醸
ADATARA GINJO
 
 
 

ADATARA GINJO

De Adatara Ginjo van de 300 jaar oude Okunomatsu brouwerij is winnaar geweest van een gouden medaille bij de Japan Sake Awards en de hoogste ‘Champion Sake’ trofee in de sake categorie tijdens de prestigieuze London International Wine Challenge 2018. Deze Ginjo sake wordt gemaakt met het grondwater van onder de Adatara Berg (安達太良山) nabij Nihonmatsu in de Fukushima Prefectuur.


あだたら 吟醸 ADATARA GINJO

酒蔵 - Sakagura (brouwerij):  奥の松酒造  Okunomatsu Shuzō www.okunomatsu.co.jp
容積 - Yōseki (inhoud): 720 ml
精米歩合 - Seimai Buai (polijstingsgraad): 60 %
県 - Ken (prefectuur): Fukushima
アルコール度数 - Arukōru bun (alcohol percentage): 15%
日本酒度 – Nihonshudo (soortelijk gewicht van de sake): +4
酸度 - Sando (zuurtegraad): 1,3
製造年月- Seizō-nengetsu (fabricagedatum): 2019-09

Prijsindicatie: Jammer genoeg op dit ogenblik nog geen invoerder voor Europa en bijgevolg enkel te verkrijgen via: https://sake.ippin.com/campaign/fukushima_sake

Prijs: 25,10 SGD (Singaporese Dollar ) omgerekend ongeveer € 18,48 exclusief alle kosten.

SMAAK (甘辛 amakara)


  
KLEUR  (濃淡  nōtan)




DRINK TEMPERATUUR おいしい飲み頃温度Oishī nomi koro ondo)


冷やして
  (5 – 10° C)
少し冷やして
      (10 – 15° C)
 常温
 
 ぬる燗
  (40 – 45° )
上燗
(45 – 50° C)
熱燗
(50 – 55° C)
J
J
K
L
L
L


Label info

Hals etiket
あだたら 吟醸 Adatara Ginjo












Rechter zijde van boven naar onder: 

あだたら 吟醸 Adatara Ginjo

日本酒 Nihon Shu Japanse Sake (wettelijk verplichte vermelding)

内容量 dai yō ryō 720ml Inhoud (wettelijk verplichte vermelding)













Boven het logo:

At the foot of Mt. Adatara high quality water and air have produced a traditional taste since 1716.

Gestileerd logo
奥の松 rechtsboven oku daaronder no en links matsu.

Onder het logo:
Okunomatsu Adatara Ginjo
OKUNOMATSU SAKE BREWERY CO., LTD. PRODUCT OF JAPAN
NET CONTENTS 720 ML ( 24,3 FL.OZ) ALCOHOL 15% BY VOLUME.







Linkerzijde: Bovenaan rechts:

ルコール分 alcohol gehalte / 15 度 graden

精米歩合  polijstingsgraad 60 %

Linkerzijde: Bovenaan uiterst links:

原材料名:米(国産)Ingrediënten naam: rijst (binnenlands)

米こうじ (国産米) koji rijst (binnenlandse rijst)

醸造 アルコール Jozo arukoru (gedistilleerde alcohol uit suikerriet om de smaak in de sake aan te passen.)



Linkerzijde: Onderaan rechter kolom

奥の松酒造 株式会社 Okunomatsu Shuzo kabushiki gaisha (wettelijk verplichte vermelding)

福島県 二本松市 長命 六九 番地 Fukushima Ken – Nihonmatsu shi Chomei 69 – adres (wettelijk verplichte vermelding)

                                                                                                                  




Vermeldenswaard is ook het kurk, dat in alles afwijkt van de traditioneel gebruikte schroefdoppen.
Op hun site : http://okunomatsu.co.jp/english/identity.html  legt de brouwerij uit hoe zij daartoe gekomen zijn.

Okunomatsu was de eerste sake-producent die met de Pasteurizer de sake na het bottelen pasteuriseert door de flessen te douchen met warm water. De speciale dop is zo ontwikkeld dat de door deze behandeling gecreëerde interne druk kan opgevangen worden.








Adres en ligging

日本 福島県 二本松市 長命 69
Japan - Fukushima-ken (prefectuur)  -  Nihonmatsu-shi (stad) - chōmei (blok) 69.

De Okunomatsu brouwerij ligt aan de Sugita rivier, een kleine 30 km ten zuiden van Fukushima stad en op 265 km ten noorden van Tokyo. Er werken 63 werknemers in de brouwerij. Een bedrijfsbezoek eindigt met een proefsessie in de mooie verzorgde shop.

Deze Ginjo heeft complexe levendige aroma's met een zijdezachte body, mooi in balans, met een frisse afdronk en een zacht droog mondgevoel. Een glaasje om echt van te nippen en te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten