DE JAPANSE KEUKEN
165 GERECHTEN MET TRADITIONELE SMAKEN
Oorspronkelijke titel : Japanese Farm Food
©2012 Nancy Singleton Hachisu
Ned. uitgave: Uitgeverij TerraLannoo, Houten NL
©2015 - ISBN 978-90-8989 – 652-0 – genaaid – harde kaft - 386 blz.
Formaat: H 26 - B 22 - D 4 cm – 1ste druk 08-09-2015
Prijs : € 35,99
Uitgeverij TerraLannoo https://www.terralannoo.nl/nl/producten/keuken-land-en-streek/de-japanse-keuken
Fotografie: Kenji Miura alsook Kelly Ishikawa en Junichi Takahashi
Ontwerp: Julie Barnes en Diane Marsh
De vertaling naar het Nederlands werd verzorgd door Claudia Dispa /Vitataal
Redactie en Productie: Vitataal, Feerwerd
Opmaak Elixyz Desk Top Publishing, Groningen
Ontwerp omslag: hans delnoij, grafisch ontwerp, Overpelt B
Niet zomaar een gewoon kookboek, meer een sappig verhaal van een vrouw, uit Atherton Californië, die vertelt hoe het leven is op een Japanse biologische broederij. Het familieleven met haar man Tadaaki Hachisu, waar alles in het licht staat van verse en zoals het in Japan hoort zeer eenvoudige maar oh zo lekkere voeding, is de rode draad doorheen het hele boek.
Ook al ben je niet bekend met de Japanse keuken, toch is dit boek een revelatie op het vlak van eenvoud en duidelijkheid. De anekdotes hier en daar geven de sfeer weer van het dagelijkse buitenleven en bezigheden op de boerderij.
De gerechten zijn heel eenvoudig uitgelegd en besproken van receptuur tot eindresultaat (zonder de fotografische opmaak van het gerecht).
Waar ingrediënten voorkomen die voor ons misschien moeilijk te vinden zijn wordt een alternatief aangeboden. Deze alternatieven zijn misschien wel eenvoudig te vinden in tokos in Amerika, bij ons in België, buiten de grote steden, is dit echter niet altijd het geval.
“DeSmaakvanJapan” boekenscore : 4,5
Hoe dan ook voor mij was dit een fascinerend boek dat ik met heel veel “goesting” heb uitgelezen en wellicht nog menigmaal zal consulteren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten