maandag 5 november 2018

Restaurant ZUMA london

ZUMA  LONDON «««««
 
* 5 Raphaelstreet – Knightsbridge – London SW7 1DL – Great Britain
( +44 20 7584 1010 - : www.zumarestaurant.com - info@zumarestaurant.com
(reserveren enkel telefonisch)  - Open elke dag voor de lunch en het diner
Datum bezoek : Oktober 2018

                                                
Verscholen in een klein straatje niet ver van de Knightbridge Underground ligt een parel van een restaurant. Wij hadden een reservatie gemaakt voor 18 u en naar goede gewoonte stonden wij dan ook stipt om  17.55 aan de deur. Wij waren de eersten en werden zeer vriendelijk ontvangen. Wij kregen een plaatsje aan de bar-toog omdat zowel het keukenpersoneel als de obers hun Japanse samenhorigheid, zoals voor iedere shift, nog maar eens werden ingelepeld.



Om in de mood te komen namen wij als aperitief een (melkachtige) Nigori Dassai 50 van de Asahishuzō brouwerij die heel zacht en bijzonder lekker was. Even na 18.00 uur werden wij naar onze plaatsen begeleid door een heel attente ober die duidelijk al enkele jaren meedraaide in het circuit en al onze vragen duidelijk kon beantwoorden. Wij namen het kleine menu dat alleen verschilt in grootte van het grote menu, dit was voor ons echter al meer dan voldoende.





Maguro to senbei en een viertal andere kleine hapjes kwamen op tafel steeds in één bord omdat in het restaurant alle gerechten per tafel gedeeld worden.
   

Tokusen nigiri sushi, sashimi moriawase.

De sushi en de sashimi waren niet uitgebreid maar naar mijn mening waren dit de allerbeste en smaakvolste sushi en de roomigste sashimi stukjes, vergezeld van aan tafel geraspte wasabia Japonica, die ik ooit in een Japans restaurant heb mogen eten.












Gin-dara no saikyo yaki. Nog een lekker stukje vis vergezeld van een Junmai Ginjo sake van de Kimura Shuzō brouwerij en een verrukkelijk stuk vlees waren de afsluiter van de maaltijd.
            




Het dessert bestond uit fondant chocolade met karamel en praliné, vanille-ijs chawan mushi met exotische vruchten hebben wij laten vergezellen door een rozekleurige Hananadeshiko van de Zaoshuzō brouwerij.
Een dergelijke culinaire ervaring is de hemel op aarde! Persoonlijk is dit voor ons één van de vijf beste Japanse restaurants die wij reeds mocht bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten