Adres en ligging
日本 Japan - 京都府 Kyōtofu - 京丹後市 Kyōtango-shi - 久美浜町 Kumihama-chō - 甲山 Koyama 1512 (https://www.sake-tamagawa.com)
De Kinoshita brouwerij ligt ten Noordwesten van Kyoto op iets meer dan 140 km met de wagen is dit toch 2 uur rijden.
De brouwerij werd in 1842 gesticht door Zenbei, de vijfde generatie erfgenaam van de Kinoshita-familie. Vermoedelijk had de familie overtollige rijstvoorraden van hun 30 ha groot landareaal en waren ze voorzien van heerlijk bronwater dat vanuit de beboste berghelling achter de brouwerij zo voorhanden was. Kinoshita Yoshito san, de huidige Tamagawa Kuramoto is de elfde in lijn, na de achtste generatie (Sentaro), zijn grootvader Zenichiro (9de) en zijn vader, Juichi.(10de).
Na het overlijden van de toji, Nakai Akio san, kreeg de Brit Philip Harper, de enige buitenlandse toji in Japan, de leiding over het brouwproces. Met een brouwervaring van meer dan twintig jaar ging hij volop voor de Yamahai methode (山廃) die erin bestaat gebruik te maken van vrije wilde gistculturen naar analogie van de brouwmethode die eeuwen geleden in voege was.
De Tamagawa 3U limited edition-serie staat voor 無濾過 muroka ongefilterd (geen houtskoolfiltering) - 生 nama – ongepasteuriseerd en 原 酒 genshu – onverdund. Het is een seizoensproduct dat verkocht wordt tussen december en april. (https://www.sake-tamagawa.com)
Type: Junmai (Yamahai) Muroka Nama Genshu 純米酒 (山廃) 無ろか 生 原酒)
Deze sake wordt in 4 versies met verscheidene soorten rijst gemaakt, deze versie werd gemaakt met Gohyakumangoku rijst.
酒蔵 (Sakagura): KINOSHITA SHUZŌ – 629-3442 京都府Kyōto-fu , 京丹後市 Kyōtango-shi, 久美浜町 Kumihama-chō, 甲山Koyama 1512
容積 (Yōseki): 720 / 1800 ml
精米歩合(Seimai Buai): 66%
県(Ken): Kyōto
アルコール度数(Arukōru bun): 20 %
日本酒度(Nihonshudo): +4
酸度(sando): 2.7
米の品種 (Mai no hinsu) rijstvariëteit: 五百万石 Gohyakumangoku (Kyōto – Hyōgo)
製造年月(Seizō-nengetsu): 2017-01
Prijsindicatie: € 31 / € 64,5 (2018-DeSolari –Pure Natural Taste).
SMAAK (甘辛 amagarai)
KLEUR (濃淡 nōtan)
DRINK TEMPERATUUR (飲用温度 in’yō ondo)
無ろ過 - 生 - 原酒
Muroku – Nama – Genshu
五百万石/純米酒 /山廃 cuvée sauvage
Gohyakumangoku / Junmaishu / Yamahai Cuvée Sauvage
links :
木下酒造(有限会社)
KINOSHITA SHUZŌ (Yūgengaisha)
京都府 - 京丹後市 -久美浜町 -甲山 一五二一
Kyōtofu - Kyōtango-shi - Kumihama-chō - Koyama 1512
midden in het logo : 克 katsu afkorting van 坂根克介 (ontwerper van het logo)
onderaan het logo:
たまがわ Tamagawa
地酒の粋jizake no sui. Een onvertaalbare slogan die de deugden van de sake suggereren.
Rechts onderaan (niet in beeld) : 日本酒 Nihon Shu
Een verrukkelijke pure sake met een uitgesproken rijst aroma die zowel koud als verwarmd kan genoten worden. Naast de Gohyakumangoku rijst wordt deze 3U sake ook met andere rijstsoorten gemaakt zoals Omachi (雄町), Yamada Nishikii (山田錦) en de meest populaire rijst Kita Nikishi (北錦). Ik ben dan ook benieuwd hoe verscheiden deze andere variëteiten wel zullen zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten