vrijdag 24 februari 2017

Boekrecensie: Het culinaire Japan

Het culinaire JAPAN
Hoogtepunten uit de authentieke keuken

Oorspronkelijke uitgever : Éditions de la Martinière – Ateliers Saveurs, Paris ©2010

Ned. uitgave: Good Cook Publishing - Hilversum ©2011
ISBN 978-94-6143-034-2 – gebonden harde kaft - 192 blz.
Formaat : H 25,8 - B 19,9 - D 2,2 cm.
Prijs : € 19,95
Auteur : Kaori Endo
Fotografie : Iris L Sullivan

De vertaling naar het Nederlands werd verzorgd door Kim Mclean.














De Japanse keuken staat voor een heel verfijnde manier van koken.  In dit boek vertelt Kaori Endo in een eerste deel hoe ze de klassieke Japanse gerechten van alledag maakt met de bijgerechten, soepen, kleine schotels en hoofdgerechten die voor Japanners steeds één blok vormen. De Japanners hebben geen precieze volgorde van de schotels, het genoegen bestaat erin om alle verschillende schotels door elkaar te proeven. In een tweede deel volgt de auteur het ritme van de seizoenen met specifieke schotels voor elk van de vier seizoenen. Kaori laat ons in het derde deel de feestgerechten van haar land ontdekken, met de speciale gerechten voor Nieuwjaar, de Meisjesdag en familiefeestjes. In herinneringen aan mijn jeugd leert Kaori ons ook alle verrukkelijke recepten uit haar jeugd kennen met gerechten uit de bentobox en enkele schotels met buitenlandse invloed. Zo is dit boek een smakelijke reis naar het hart van de Washoku of authentieke Japanse keuken aangevuld met, bij vele gerechten, het “advies van mijn moeder” wat het boek nog interessanter maakt.
Een boek om van te smullen met schitterende foto’s genomen door een fotografe die mijn liefde voor het land deelt.

“DeSmaakVanJapan” boekenscore : 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten