酒田酒造(株式会社)
Sakata Shuzō (kabushikigaisha)
上喜元
Jokigen
からくちKARAKUCHI Tokubetsu Junmai
Sakata Shuzo is een jonge brouwerij die in 1946 (Shōwa 21) in Sakata onstaan is. In die tijd waren een veel kleinere brouwerijen die allemaal lokaal hun (veelal goedkope) sake lokaal aan de man brachten. De fusie van een aantal van die kleinere brouwerijen uit de regio gaf het ontstaan van Sakata Shuzo die zich tot doel had gesteld sake te produceren van hogere kwaliteit in de ouderwetse Kimoto stijl. Eén naam komt men veelvuldig tegen en dit is Shoichi Sato san die zowel president van de brouwerij is maar vooral gekend als hoofd Toji en voorbeeld voor collega's binnen de sake-wereld. Door zijn passie en kennis op het vlak van rijstvariëteiten en fermentatie methodes is het Jokigen-merk uitgegroeid tot een van de meest bekroonde premium sake-merken van Japan.
上喜元 特別 純米 からくち
Jokigen Tokubetsu Junmai Karakuchi
酒蔵 (Sakagura): Sakata Shuzo
url: yamagata-sake.or.jp - email: sake@jokigen.com
容積 (Yōseki): 720 ml
精米歩合(Seimai Buai): 55 %
県(Ken): Yamagata ken (Honshū)
アルコール度数(Arukōru bun) alcohol volumepercentage: 16,2 %
日本酒度(Nihonshudo) Japanse sake graad: +12
酸度 (Sando) zuurgraad: 1,2
米の品種 (Kome no hinshu) rijstvariëteit: Miyama Nishiki – Yukigeshō
(onder voorbehoud van verificatie bij de brouwerij)
製造年月(Seizō-nengetsu) fabricage datum: niet vermeld op de fles
Prijsindicatie: € 27,55 (Start2Taste 2021 - Waregem)
https://www.start2taste.be/system/files/inline-files/prijslijst%202021-03-23.pdf
Voorgestelde drinktemperatuur
Frontlabel info
清酒 echte sake
アルコール 分16度 alcohol gehalte 16 graden
原材料名 米 (国産)- 米こうじ (国産米) Ingrediënten rijst (binnenlands) koji rijst (binnenlandse rijst)
特別純米 Speciaal zonder alcohol toegevoegd
上喜元 Jokigen (merknaam)
酒田酒造(株式会社) Sakata Shuzō (kabushikigaisha) + adres
Hoofdkwartier en Brouwerij
酒田酒造(株) Sakata shuzo (kabu)
998-0037山形県 酒田市 日吉町 2丁目-3 - 番25号
998-0037 Yamagataken - Sakatashi - Hiyoshichō 2 Chōme-3 - Ban 25 Gō.
De Jokigen Karakuchi is een prachtige sake die wij met verscheidene gerechten hebben proberen te matchen maar kwamen niet tot een duidelijke voorkeur. Het relatief hoog alcoholgehalte en de complexe fruitige toets maken deze sake echter voor ons uitermate geschikt als aperitief of bij een slaatje met diverse sla soorten alsook kleine groene asperges, sperziebonen en mozzarella kaas, heerlijk in een vroege warme lentedag.
Ons panel gaf deze sake **** sterren.
© “De Smaak van Japan” - The Taste of Japan - Nihon no Aji
Geen opmerkingen:
Een reactie posten