maandag 27 maart 2017

Boekrecensie Itadakimasu

Itadakimasu
De Japanse keuken thuis

Oorspronkelijke uitgever : Christian Verlag GmbH, München
©2008 Christian Verlag GmbH, München


Ned. uitgave: Fontaine Uitgevers BV, ‘s Gravenland ©2008
ISBN 978-90-5956-264-6 – paperback met flappen - 176 blz.
Formaat : H 28,1 - B 17,5 - D 1,5 cm.


Prijs : € 17,95 ( echter goedkoper te vinden ook ! )


Auteurs: Fumi Dehnst & Anne Schmidt
Fotografie : René Heckmann
De vertaling naar het Nederlands werd verzorgd door Marthe C Philips.




De Japanse keuken is meer dan sushi en sashimi, hoe lekker beide gerechten in al hun variaties ook mogen zijn. Voor de dagelijkse keuken wordt gebruik gemaakt van zeer eenvoudige ingrediënten en dit is juist wat Itadakimasu ons wil tonen, een boek voor de gewone maaltijd zoals die ook in Japan wordt gegeten. Om de gerechten uit het boek zelf te maken hoef je geen super kok te zijn en tevens niet in het bezit te zijn van het keukengerei zoals het in Japan wordt gebruikt. De ingrediënten moeten op de eerste plaats super vers zijn en zijn meestal te vinden in supermarkten van bij ons. Mochten zij daar echter ontbreken, dan zijn die zeker te vinden in de gespecialiseerde winkels in Aziatische producten.
Het boek is inmiddels al enkele jaren op de markt maar van enige ouderdomsverschijnselen zal je alvast geen last hebben, het is en blijft lekker actueel. Alvast veel plezier en culinair genot met het gebruik van dit mooi geïllustreerde boek.


“DeSmaakVanJapan” boekenscore : 4,5

Mocht je moeilijkheden ondervinden met bepaalde namen van gerechten of ingrediënten dan verwijs ik graag naar de Minibijbel Japanse Keuken, een boek uit een eerdere bespreking.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten