woensdag 14 juli 2021

Sakuramasamune -Kōnotori

     


Sakuramasamune 

        コウノトリ

Kōnotori 

Kōnotori  Junmai Ginjō

In 1625 vinden wij de eerste vermelding dat de familie Yamamura brouwactiviteiten heeft in Amramaki-mura, Itami wat het huidige Itami is in de Hyogo prefectuur. De brouwerij echter wordt pas in 1717 officieel opgericht.

Hoogtepunten in de geschiedenis vinden wij in 1907 waar de ‘Sakuramasamune gist’ door de Japan sake brouwers vereniging (Nihon Jozo Kyokai) werd geselecteerd als ‘Sake Gist Kyokai No.1’ en tot in 1935 verdeeld bij alle sake brouwers in Japan. In 1910 richtte het 8e hoofd van de familie de "Yamamura Sake-Brewing Laboratory" op, het eerste particuliere onderzoeksinstituut in Japan. In 1992 was er een naamsverandering, de Yamamura Sake brewing Co werd gewijzigd in Masamune Sakura C° Ltd. (In het boek “The Japanese Saké Bible van Brian Ashcraft vinden wij op blz 90-91 meer details omtrent de naamsverandering). 

Op dit ogenblik is het 11de familiehoofd Tazaemon Yamamura president van de onderneming.

               

コウノトリ   Kōnotori 

酒蔵 (Sakagura):  Sakuramasamune Co.Ltd

https://www.sakuramasamune.co.jp/english/

容積 (Yōseki): 720 ml 

精米歩合(Seimai Buai): 60 %

県(Ken): Hyōgo

アルコール度数(Arukōru bun) alcohol volumepercentage: 15-16 %

日本酒度(Nihonshudo) Japanse sake graad: +2

米の品種 (Kome no hinshu) rijstvariëteit: 100% Gohyakumangoku 

製造年月(Seizō-nengetsu) fabricage datum : A01.07 (2019-07)


Prijsindicatie: € 40 (e-shop oh! My sake 2021)

Invoerder voor de Benelux: Oh! My Saké (A Newcom Company) – Heule/Kortrijk 

(https://ohmysake.com/nl)

(AANBEVOLEN) DRINK TEMPERATUUR (推奨飲用温度suishō  in’yō ondo)

 



Label info

櫻正宗 Sakuramasamune

純米吟醸 Junmai Ginjō

コウノトリ (Kōnotori) Ooievaar

育むお酒 (Hagukumu o sake) 

sake om te koesteren

特別栽培米 五百萬石 (Tokubetsu saibai kome gohyakumangoku)

Speciaal gekweekte rijst gohyakumangoku 

栽培期間中化学合成農薬.化学肥料不使用 

(Saibai kikan-chū kagaku gōsei nōyaku. Kagaku hiryō fu shiyō) 

Chemisch gesynthetiseerde pesticiden tijdens de teeltperiode. Geen gebruik van chemische meststof.

清酒 seishu echte sake 720 ml


純米吟醸 コウノトリ育むお酒 

清酒 純米 吟醸 720ml (zie hoger)

原材料名 / 米 (国産), 米こうじ (国産米)ingrediënten /rijst (binnenlands) kojirijst (binnenlandse rijst) 

精米歩合Polijstingsgraad: 60% 

アルコール度数Alcoholpercentage: 15度以上graden of meer度未満16 graden of minder

使用米/五百万石 gebruikte rijst 100% Gohyakumangoku 

特別栽培米 (兵庫県岡産) 

Speciaal gekweekte rijst (geproduceerd in Oka,                                                    Hyōgo Prefectuur) 

栽培期間中は、化学合成農薬、化学肥料をいっさい使わず、コウノトリ のえさとなる生き物を育む農法で栽培された安全、安心なお米で造ったお酒です。

Tijdens de teeltperiode wordt deze sake gemaakt van veilige rijst die is verbouwd volgens een landbouwmethode die de wezens koesteren die ooievaars voeden zonder gebruik te maken van synthetische pesticiden of meststoffen.

Wettelijk verplichte vermeldingen:

未成年者の飲酒は法律で禁じられています。

Drinken door minderjarigen is bij wet verboden

適量飲酒をお心がけください。

Passende hoeveelheid drinken, hou er alstublieft rekening mee.

妊娠中や授乳期の飲酒は、胎児・乳児の発育に影響するおそれがありますので注意しましょう気をつけしましょう。

Houd er rekening mee dat het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap of borstvoeding de ontwikkeling van de foetus/baby kan beïnvloeden.

製造年日 A 01.07 Gebotteld op 07.2019 

Adres en ligging 

さくらまさむね  SAKURA MASAMUNE 

日本 兵庫県, 神戸市 魚崎南町 東灘区 5丁目10–1

Japan  Hyōgo-ken (Hyōgo prefectuur) Kōbe-shi (Kōbe stad), Uozaki Minami-chō (Uozaki Minami gemeente),  Higashinada-ku (Higashinada-wijk)– 5 chōme (blok) 10-1. 

De Sakuramasamune brouwerij ligt op meer dan 500 km ten Zuidwesten van Tokio tussen Kobe en Osaka. Osaka centrum ligt op 25 minuten rijden met de wagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten