donderdag 26 juli 2018

Sakuramasamune - Miyamizu no hana






Sakuramasamune Co., Ltd.                                             



Adres en ligging:

日本 Japan 658-0025  兵庫県, Hyōgo-ken, 神戸市 Kōbe-shi, 魚崎南町Uozaki Minami-chō,  東灘区 Higashinada-ku – 5 chome.

De Sakuramasamune brouwerij ligt op meer dan 500 km ten Zuidwesten van Tokio tussen Kobe en Osaka. Osaka centrum ligt op 25 min. rijden met de auto.

                        Miyamizu no hana      宮水華 
            

                                    
Enkele feiten uit de bijna 400 jaar oude geschiedenis van de brouwerij die beschreven worden in de site. http://www.sakuramasamune.co.jp/english/history.html

In 1625 vinden wij de eerste vermelding dat de familie Yamamura brouwactiviteiten heeft in Amramaki-mura, Itami wat het huidige Itami is in de Hyogo prefectuur. De brouwerij echter wordt pas in 1717 officieel opgericht.
Hoogtepunten in de geschiedenis vinden wij in 1907 waar de ‘Sakuramasamune gist’ door de Japan sake brouwers vereniging (Nihon Jozo Kyokai) werd geselecteerd als ‘Sake Gist Kyokai No.1’ en tot in 1935 verdeeld bij alle sake brouwers in Japan. In 1910 richtte het 8e hoofd van de familie de "Yamamura Sake-Brewing Laboratory" op, het eerste particuliere onderzoeksinstituut in Japan. In 1998 opende de Sakuraen, de Sakuramasamune Memorial Hall.
Op dit ogenblik is het 11de familiehoofd Tazaemon Yamamura president van de onderneming.




Vermelding op het rug etiket: “”宮水を知んつくした宮水の発見蔵が醸した切れ味最良の純米酒です” wordt vertaald als: “Junmai sake met frisse afdronk door de brouwerij gebrouwen met een grondige kennis van Miyamizu-water. Dit Miyamizu-water werd door de eigenaarsfamilie ontdekt.

Type: Tokubetsu Junmai

酒蔵 (Sakagura) sakebrouwerij:  Sakuramasamune Co.Ltd
容積 (Yōseki) inhoud: 720 ml
精米歩合 (Seimai Buai) Polijstingsgraad: 65 %
県 (Ken) – Prefectuur: 兵庫県, Hyōgo-ken
アルコール分 (Arukōrubun) Alcoholgehalte: 15-16 %
日本酒度 (Nihonshudo) Sakemeterwaarde: +3.0
酸度 (Sando) Zuurgraad: 1.5
製造年月(Seizo Nengetsu) Gebotteld op 03.2018
Rijsttype : 100% Yamada Nishiki rijst uit de Hyōgo prefectuur


甘辛 (amagarai) Smaakprofiel :  やや辛口 yaya karakuchi  -  tamelijk droog






Drinktemperatuur: Kan zowel koud 10 graden tot en met 45 graden warm gedronken worden.






Prijsindicatie: € 21 -  Invoerder voor de Benelux: Oh! My Saké (A Newcom Company) – Heule/Kortrijk (https://ohmysake.com/)






De kleur is licht en helder. Zacht en half-droog met een frisse afdronk. Een goed gestructureerde sake die met het miyamizu (water) en door de Yamada Nishiki-rijst in de mond voor een verfijnde umami-smaak zorgt. Bij de afdronk ervaart men soms, alhoewel het om een junmai gaat, een lichte alcoholische toets.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten